Straks val ik door de mand

Straks val ik door de mand!

 Als je echt door de mand wilt vallen, dan moet je liegen op je CV!

Maar daar heb ik het niet over in dit blog. Nee waar ik het hier over heb is: De angst die je hebt omdat je niet zeker over jezelf bent. Door die onzekerheid maak je je vaak kleiner in je Curriculum Vitae. Je laat niet het beste van jezelf zien, omdat je niet zeker van je zaak bent. 

Een te bescheiden opstelling leidt tot .....

In veel trajecten zie ik CV's voorbij komen die mijn cliënten echt te kort doen. Ik spreek ze en zie talenten en kwaliteiten die niet in het CV terug te vinden zijn. Als ik daarover doorpraat, hoor ik de bescheidenheid. Deze kwaliteit is dan echt een valkuil geworden. Een valkuil die leidt tot een vlak CV. Eentje die binnen 15 seconden op de stapel van NEE terecht komt. 

Neem het voorbeeld van een cliënt van mij. Ze was op zoek naar iets anders. Ze had een CV waarvan ze zelf dacht dat ze nooit buiten de huidige branche naar een baan op zoek kon gaan. Alle afwijzingen die ze had gehad, maakte haar nog onzekerder. Deze dame had zo veel te bieden, maar durfde dit niet te laten zien. Door haar CV krachtiger te maken kreeg ze inzicht in haar eigen vermogen. Reacties uit netwerkgesprekken waren dat ze haar wel degelijk meer zagen doen dan wat haar huidige functie was. (Ze heeft nu een baan waarin ze haar talenten kan laten zien!). Maar haar dilemma was de angst dat ze het niet kon, dat ze door de mand zou vallen....

Maar ze zag in dat het zit in de woordkeuze..... Waardoor ze interessant werd voor de branche waar ze graag wou werken. Niks geen leugens, gewoon wie ze is, wat ze kan in andere woorden. 

 It's al about words and the message.........

Je kan jezelf op verschillende manieren omschrijven. Maar de juiste woordkeuze maakt het verschil. Zo kan iemand zichzelf omschrijven als een officemanager. Maar ook als een sterke drijvende kracht die het reilen en zeilen op de afdeling coördineert. 

Woorden en de booschap die je meegeeft, daar gaat het dus om. Laten zien waartoe je in staat bent. 

Daar doe je jezelf niet tekort mee en daarmee kan je niet door de mand vallen.............

Niet liegen maar een betere omschrijving van jezelf!

Als je niet liegt, maar jezelf met krachtige woorden omschrijft, kan je niet door de mand vallen. Dat is dan jouw angst! Jouw gedachten. 

Liegen moet je nooit doen, daar wordt je angst van door de mand vallen alleen maar groter van. Je omschrijft jezelf krachtiger en dat geeft jou meer zelfvertrouwen!


Tip: Maak eens een lijst met krachtige woorden die jou zouden kunnen helpen. Waartoe ben jij in staat met je kwaliteiten en talenten!