Waarom jezelf zichtbaar maken?

 

Jezelf zichtbaar maken, waarom?

Als je graag wil dat anderen jouw begrijpen zul je zichtbaar moeten zijn. Je verschuilen helpt je niet om verder te komen in de stap naar werk dat je leuk vindt en de baan bemachtigen die je leuk vindt. Zeker niet in tijden waarin de arbeidsmarkt erg krap is. 

Jezelf zichtbaar maken met wat?

Het zichtbaarder maken van jezelf is niet overschreeuwen van jezelf of jezelf boven een ander stellen. Nee dat is uiterlijke schijn, egotripperij ;-)

Waar het om gaat is dat je met jouw talenten en kwaliteiten naar buiten treedt. Daar waar jij goed in bent, laat je zien op een geheel eigen wijze, precies zoals jij bent. En dat maakt het dan zo persoonlijk. Maar wees je wel bewust van je schaduwkanten. Want als jij denkt dat je altijd jij bent, dan wordt het tijd om je schaduwkanten eens te gaan bekijken. Jezelf zichtbaar maken heeft dus ook te maken met je kwetsbaarheid tonen, want je schaduwkant (als je hem niet helder hebt) belemmerd je. Het is de kant die je bezit, maar die je niet wilt zien. Vaak projecteer je ze op iets of iemand in de buitenwereld. 

Ga eens op zoek naar eigenschappen bij anderen waar je continue over moppert, geirriteerd over bent of wat je continue frustreert. Wat heeft die persoon jouw te vertellen?

Realiseer je dat datgene dat we het hardst veroordelen in de ander, juist datgene is dat we in onszelf afkeuren of ontkennen. En er tegen vechten betekent dat je veel energie verliest en uit balans raakt!

Jezelf zichtbaar maken met dus alle kanten van jezelf

Het is dus belangrijk om jezelf te laten zien met je goede en slechte eigenschappen. Jouw kwetsbaarheid laten zien heeft voordelen want de ander ziet een echt persoon die opkomt voor haar eigen behoefte. Je wilt immers laten zien wat je kwaliteiten zijn en nog mooier je wilt dat mensen je vragen voor die kwaliteiten en talenten. Daar groei je van en het geeft veel energie. 

Dus....

Ga op zoek naar jouw irritaties, moppers of frustraties. Noteer ze en bekijk wat je er van kan leren. En onderzoek je talenten en kwaliteiten en zet jezelf op de kaart!